- Forvarm ovnen til 180 grader celsius og smør en springform på 24 cm.
- Lag 80 ml sterk espresso (to kopper). Vi anbefaler en intens espresso, for eksempel L'OR Onyx. Begge har et hint av sjokolade. La espressoen avkjøles til romtemperatur, slik at du kan tilsette den til kaffeostekakeblandingen senere.
- Smuldre kjeksene med et kjevle. Bland smulene med smeltet smør i pannen.
- Fordel kjeksblandingen på bunnen av springformen. Trykk dette godt sammen med den buede undersiden av en skje. Dette er bunnen av ostekaken din.
- I mellomtiden blander du kremosten i en foodprosessor eller med en håndmikser på lav hastighet i 3 minutter mens du gradvis tilsetter sukkeret, saltet og melet. Sørg for at alt er blandet godt sammen. Hvilken kremost passer godt å bruke til ostekake? Vi anbefaler kremosten fra MonChou®*.
- Bland crème fraichen ved lav hastighet og tilsett eggene ett for ett til ostekakefyllingen. Slutt å blande så snart du har fått en jevn blanding. Ikke visp for lenge, røren skal være glatt og litt luftig.
- Skjær den avkjølte espressoen forsiktig inn i blandingen.
- Fordel kaffeostekakefyllingen på kjeksbunnen i springformen. Pass på at det ikke dannes bobler, og at du får en glatt masse.
- Sett springformen i den forvarmede ovnen. Stek ostekaken først i 15 minutter ved 180 grader celsius. Senk deretter temperaturen til 110 grader og stek kaken i ytterligere 40 minutter.
- Ta kaken forsiktig litt ut av ovnen. Rist springformen forsiktig for å se hvordan fyllet er. Det skal ikke være helt stivnet (omtrent som halvpisket krem). Da er ostekaken ferdig.
- La ostekaken avkjøles i ovnen i minst en time med ovnsdøren åpen.
- Deretter kan du ta ostekaken ut av ovnen. Sett den nå i kjøleskapet i minst 6 timer så den stivner.
For å servere: riv 50 gram mørk sjokolade og dryss den over ostekaken som topping. Kaken blir ekstra fin hvis du pynter den med kakaopulver eller mokkabønner.
Vil du også prøve andre kakeoppskrifter med kaffe? Se alle oppskriftene fra L’OR!